Nieuws

4 september 2019

Guido vindt zijn draai bij Rentokil

Guido de Bas werkt sinds maart als magazijnmedewerker bij Rentokil. Rentokil verzorgt professionele ongediertebestrijding en ongediertepreventie bij bedrijven en particulieren in heel Nederland. “Het is een heel bijzonder bedrijf om bij te werken, omdat je van alles tegenkomt”, aldus Guido.

Geen dag is hetzelfde. Elke dag maakt Guido bestellingen klaar voor de collega’s in de buitendienst. Of het nu om ratten, mieren, bedwantsen of wespen gaat, Rentokil gaat er op af. Niet echt een bedrijf waar je meteen aan denkt als je werk zoekt. Maar toen zijn consulent van Deventer Werktalent hem belde, wilde Guido meteen solliciteren. “In het magazijn kan ik zelfstandig werken, want ik ben hier de enige. Die vrijheid en verantwoordelijkheid vind ik fijn. Af en toe breng ik in mijn Combo materiaal naar de collega’s toe, dus ik kom ook nog eens ergens. Van verzorgingshuizen en fabrieken tot hotels.”

Nieuwe kans
Guido kan goed opschieten met zijn collega’s en zijn werkbegeleider Michel Habets. “Guido is echt een aanwinst voor ons. Hij neemt veel werk uit handen. Eerst deed ik het magazijnwerk er zelf bij, maar dat werd te veel. We hebben toen verschillende kandidaten op gesprek gehad, maar Guido sprong er uit. Hij is heel netjes en houdt het magazijn goed op orde”, aldus Michel.

Ook consulent Hans Zwart van Deventer Werktalent is trots op Guido. “Bij zijn vorige baan kwam hij klem te zitten. Hij kwam daar gewoon niet tot zijn recht. Op deze plek bij Rentokil heeft Guido echt een grote ontwikkeling door kunnen maken, door de uitdaging en de verantwoordelijkheid die hij krijgt. Hij pakt het heel goed op. Het is hem gegund!”

Toekomst
Over de toekomst zegt Guido; “Ik moet eigenlijk iets meer met de computer gaan doen. Daar kijk ik nog een beetje tegenop, maar het zou wel goed zijn voor mijn ontwikkeling. Dus dat komt vast goed.” Ook Michel ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Daar komen we zeker uit, het is geen hogere wiskunde. Als hij het een paar keer doet, heeft hij het zo in de vingers.”

Contact
Wil jij ook eens in gesprek met Deventer Werktalent? Kijk dan eens op www.deventerwerktalent.nl

Op de foto: Michel Habets en Guido de Bas

konnected

It’s very easy to create stylish and beautiful

It’s very easy to create stylish and beautiful prototypes for.