Nieuws

22 maart 2017

Ministerie Sociale Zaken legt verbinding met KonnecteD

Op 21 maart heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) verbinding gelegd met KonnecteD. Tijdens een bedrijfsbezoek hebben Bernard ter Haar (directeur-generaal sociale zekerheid en integratie) en Christien Bronda (directeur Participatie) persoonlijk gezien hoe sterk het sociale netwerk is in Deventer.

Carry Abbenhues (voorzitter Raad van Commissarissen) en directeur Jeroen Kroese hebben de werkwijze en achtergronden van de netwerkorganisatie KonnecteD, (voorheen Sallcon B.V) toegelicht. Daarnaast hebben de vertegenwoordigers van het ministerie gesproken met twee ondernemers die ruimte in het bedrijfsverzamelgebouw huren en zeer te spreken zijn over de sociale voorzieningen als receptie, schoonmaak en catering van KonnecteD, die ze hiermee ook afnemen.

Samenwerking met bedrijven

‘Bijzonder om te zien hoe goed de samenwerking wordt gezocht en gevonden’, gaf Bronda aan. Ze werkte er zelf direct aan mee door visitekaartjes uit te wisselen met het GROS. Ook reageerden ze positief op de social community Deventer Scoort waarin vertegenwoordigers van organisaties succesvol hun netwerk in zetten voor het vinden van werk voor mensen met een afstand tot werk. ‘Een praktische manier om van werkgevers ambassadeurs te maken.’

Woningabonnement: sociaal en duurzaam

Eén van deze ambassadeurs is wethouder Jan Jaap Kolkman. Samen met wethouder Frits Rorink ontving hij de delegatie in het Stadhuis dat net een nominatie had ontvangen voor het  ‘Beste Gebouw van het Jaar’. Naast de intensieve samenwerking tussen de gemeente Deventer en KonnecteD op het gebied van sociaal ondernemen, werd in gegaan op het 22 maart s waarop duurzaam en sociaal ondernemen worden verbonden. Momenteel wordt onderzocht of het woningabonnement landelijk kan worden ingevoerd. Het werkbezoek was dan ook de eerste stap van verbinding die zeker een vervolg gaat krijgen.

konnected

It’s very easy to create stylish and beautiful

It’s very easy to create stylish and beautiful It’s very easy to create stylish and beautiful prototypes for.