Nieuws

2 maart 2017

PSO-Trede 3 voor McDonald’s Deventer

Franchisenemer Henk Koning van de McDonald’s vestiging in Deventer heeft Trede 3 weten te bereiken op de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen. Bij afwezigheid van Henk Koning mochten zijn medewerkers Vera Linskens en Laurens Bontius in Deventer het certificaat in ontvangst nemen tijdens de officiele start van  KonnecteD, de nieuwe naam van Sallcon BV.

De toekenning van het certificaat, het hoogste prestatieniveau van de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen betekent dat Henk Koning met zijn vestiging in Deventer op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage levert op dit gebied. Uit de onafhankelijke toetsing door TUV Rheinland Nederland van het door TNO ontwikkelde meetinstrument blijkt dat de ondernemer uit Deventer ook op kwalitatieve wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Henk Koning is blij met de erkenning die hij krijgt voor het Sociaal Ondernemen dat hij nastreeft. ‘Ik vind het vanzelfsprekend om iedereen met een talent voor gastvrijheid en inzet te laten werken bij McDonald’s.’

Filosofie Sociaal Ondernemen McDonald’s

Marjolein Reijs, directeur HR van McDonald’s Nederland, gaf nog een inkijk in de filosofie bij het concern over de wijze waarop Sociaal Ondernemen en inclusiviteit onderdeel van de bedrijfsvoering is. ‘Het werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben is de gewoonste zaak van de wereld binnen onze organisatie. Met 18.000 medewerkers verspreid over 246 restaurants in Nederland vormen we een afspiegeling van de samenleving en vinden wij het niet meer dan normaal dat iedereen met gevoel voor gastvrijheid en inzet toont bij ons kan werken.’

Het houdt voor McDonald’s overigens niet op met het aannemen van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt. De fastfoodketen is ook op andere manieren bezig met Sociaal Ondernemen. Opleiden en ontwikkelen van iedere medewerker staat centraal, zegt Reijs. ‘Medewerkers die inzet en ambitie tonen, ondersteunen wij met verschillende opleidingen. Gemiddeld ontvangen zo’n 500 medewerkers bij McDonald’s jaarlijks hun BBL-diploma. En dat heeft resultaat voor deze medewerkers, nu of straks in een volgende baan’, aldus Marjolein Reijs.

Henk Koning is tevens franchisenemer van drie vestigingen in Apeldoorn, de erkenning voor PSO-Trede 3 is voor de locatie in Deventer toegekend per 1 november 2016 en twee jaar geldig. McDonald’s Deventer is het eerste quick service restaurant met PSO-Trede 3.

Op de foto van links naar rechts: Marjolein Reijs, directeur HR McDonald’s Nederland, Vera Linskens, Laurens Bontius en Vincent Leenders (PSO-Nederland)

konnected

It’s very easy to create stylish and beautiful

It’s very easy to create stylish and beautiful It’s very easy to create stylish and beautiful prototypes for.