Nieuws

1 maart 2017

KonnecteD officieel van start

KonnecteD is de nieuwe holdingnaam van Sallcon BV. Binnen de netwerkorganisatie KonnecteD kunnen de bedrijfsonderdelen Sallcon, Deventer Werktalent, DigiWerkt en Sallcon Groen zich verder ontwikkelen. Zij veranderen dus niet van naam en werkwijze.

“We zijn inmiddels meer dan een sociale werkvoorziening”, vertelt directeur Jeroen Kroese. “De laatste jaren hebben we een enorme transitie doorgemaakt. We hebben de verbinding gezocht met andere bedrijven en er zijn bedrijfsonderdelen bij gekomen. Hierdoor zijn we een sociale onderneming geworden. En daar hoort een andere naam bij”, verklaart Kroese de naamswijziging.

Geluk door werk

De bekende auteur en gelukexpert Leo Bormans gaf tijdens de lanceringsbijeenkomst een presentatie over ‘Geluk door werk’. Hij vond het mooi om met eigen ogen te zien dat mensen zich bij KonnecteD zichzelf mogen zijn. “Focus niet op wie je bent, maar wie je kunt worden. Er zijn genoeg middelen die je verder kunnen helpen. Hier bij KonnecteD zijn deze tools aanwezig.”

Trots

Bormans verwees naar het verhaal van medewerkster Anneke, die op 59-jarige leeftijd leerde schrijven en rekenen. Ze kreeg een duwtje in de rug van haar werkleider en dit leverde Anneke vooral heel veel trots op. Andere sprekers gingen ook in op de betekenis van inclusief ondernemen. Zo vertelde Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland over het doel iedereen mee te laten doen. Daarnaast was er de uitreiking van het 1e PSO certificaat (prestatieladder sociaal ondernemen) aan McDonald’s Deventer: een unieke prestatie.

konnected

It’s very easy to create stylish and beautiful

It’s very easy to create stylish and beautiful It’s very easy to create stylish and beautiful prototypes for.