Nieuws

3 mei 2019

KonnecteD levert positieve bijdrage aan samenleving

Met trots kijken we terug op 2018! We hielpen ruim 400 mensen, die afhankelijk waren van bijstand, duurzaam aan werk. We plaatsten werkzoekenden in diverse trajecten bij bijna 300 werkgevers. En we lanceerden de eerste werkleerroute en markeerden daarmee het begin van de ontwikkeling van KonnecteD naar een modern WerkLeerBedrijf. Dit en meer lees je allemaal terug in het jaarverslag 2018   

Deventer Werktalent, Sallcon en Digi Werkt zijn onderdeel van KonnecteD. In 2018 leverden we, in samenwerking met onze partners,  een positieve bijdrage aan de inclusieve arbeidsmarkt en daarmee aan de samenleving. Een kleine greep uit de highlights uit het jaarverslag:

  • KonnecteD start een samenwerking met kledinginzamelaar ReShare. Dit levert werkplekken op voor werkzoekenden en ook voor WSW medewerkers van Sallcon.
  • Sallcon biedt ruim 150 mensen uit diverse doelgroepen een tijdelijke werkplek in het kader van hun ontwikkeling.
  • Deventer Werktalent heeft 8 accountmanagers die branchegericht werken. Zij halen in 2018 meer dan 700 vacatures binnen; hiervan is 73% ingevuld.
  • Deventer Werktalent begeleidt 300 medewerkers uit de WSW in een individuele- of groepsdetachering buiten de muren van KonnecteD. In 2018 realiseren we een doorstroom “van binnen naar buiten” van 5%.

WerkLeerBedrijf

In 2018 startten we met de ontwikkeling naar een modern Werkleerbedrijf. De nadruk komt nog meer op de ontwikkeling en scholing van werkzoekenden te liggen, met als doel plaatsing bij reguliere werkgevers. Het is de volgende fase in de ontwikkeling van KonnecteD als uitvoerder van de Participatiewet.

Maatschappelijk rendement

De financiële resultaten vallen bijna € 1.200.000 positiever uit dan begroot voor 2018. Het verlies van ruim € 300.000 over 2018 is dan ook geen verassing. Dankzij in het verleden opgebouwde reserves beschikt KonnecteD nog steeds over een gezonde financiële basis. De reserves zijn noodzakelijk voor de continuïteit van KonnecteD, zodat de voorspelde toekomstige verliezen nog voor vele jaren kunnen worden opgevangen. Deze verliezen zullen ontstaan door het teruglopen van WSW-subsidies (inkomsten) en door investeringen in de organisatie om de transformatie naar het WerkLeerBedrijf te maken. Het maatschappelijk rendement van KonnecteD is onverminderd goed.

 

Lees hier het volledige jaarverslag 2018.

konnected

It’s very easy to create stylish and beautiful

It’s very easy to create stylish and beautiful It’s very easy to create stylish and beautiful prototypes for.