Nieuws

1 juni 2017

Succesvolle plaatsingen bij Het Groenbedrijf in gemeente Olst-Wijhe

De mooie samenwerking tussen Deventer Werktalent, onderdeel van KonnecteD, en de gemeente Olst-Wijhe is nu extra kracht bijgezet door de succesvolle plaatsingen van kandidaten bij Het Groenbedrijf. Turiya van der Horst en Danny van den Beld zitten dankzij de bemiddeling van werkmakelaar Ingrid Dalhuisen van Deventer Werktalent en Corinne Lozeman, consulent Werk bij de gemeente Olst-Wijhe helemaal op hun plek.

De zon schijnt en het gras en de bosschages liggen er tiptop bij op en rond Sportclub Overwetering in Olst. Dit is één van de plekken waar Het Groenbedrijf de groenvoorziening verzorgt. Tijdens de welverdiende pauze drinken Turiya en Danny samen koffie met Henk Koerselman, Henk-Jan Thomassen, Marcel Goedhart en Lammert Smit van Het Groenbedrijf. Ook Ingrid en Corinne zijn aangeschoven. Allemaal zijn ze erg tevreden over de prettige samenwerking.

Mooi resultaat

“Dit is één van de mooie resultaten die we tot dusverre geboekt hebben”, vertelt Ingrid, die sinds 1 januari 2017 werkzaam is in de gemeente Olst-Wijhe en samenwerkt met het team Werk en inkomen van de gemeente. “Deventer Werktalent zorgt onder andere voor de werkgeversdienstverlening in de gemeente Olst-Wijhe en natuurlijk de bemiddeling tussen werkgever en werknemer. Samen met de gemeente is gekeken naar een geschikte werkplek voor Danny en Turiya.” Corinne Lozeman beaamt de prettige samenwerking: “Het is een mooie verbinding. Het grote voordeel is dat we mensen uit de bijstand aan het werk helpen. We hopen nu op een contractverlenging en anders gaan we ze ondersteunen van werk naar werk.”

Bevrijding

Voor Danny voelt zijn functie bij Het Groenbedrijf als een nieuwe start in zijn loopbaan. “Het is een soort bevrijding voor me. Het doet me echt goed. Het ritme van het werken zorgt er ook voor dat ik weer onder de mensen kom.” Jobcoach Dick Zuurveen van Deventer Werktalent zet zich in voor de extra begeleiding van Danny. Ook Turiya voelt zich goed. “We zagen dat hij bij zijn vorige werkgever niet helemaal op zijn plek was. Het is geen binnenmens namelijk”, vertelt Ingrid. “Door opnieuw met Turiya in gesprek te gaan om zijn vaardigheden en interesses duidelijk naar voren te krijgen kwamen wij uit op de functie van groenonderhoud binnen Het Groenbedrijf. Er volgde een kennismakingsgesprek en de plaatsing was een feit.” Turiya is erg enthousiast over zijn nieuwe rol bij Het Groenbedrijf. “Ik vind het heerlijk om buiten te werken en alles netjes te maken.”

Mes snijdt aan twee kanten

Henk Koerselman van Het Groenbedrijf stuurt de mannen aan tijdens de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden. “We zijn erg blij met Turiya en Danny. Ze zijn flexibel inzetbaar. Het Groenbedrijf is dagelijks bezig om sociaal ondernemen in de praktijk te brengen. De aanvulling van Danny en Turiya zijn hiervan het resultaat.” Zijn collega Lammert Smit vult aan: “Het mes snijdt aan twee kanten. Voor Turiya en Danny levert het een mooie ervaring op die ze kunnen gebruiken in hun carrière en wij laten in de praktijk zien hoe we maatschappelijk verantwoord ondernemen. We kunnen het op papier altijd wel aardig omschrijven, maar het daadwerkelijk vormgeven is een ander punt. Het is helemaal mooi dat juist deze nieuwe medewerkers woonachtig zijn in de gemeente waarin ze nu ook werken.”  Ingrid en Corinne hopen dat er meer werkgevers het voorbeeld van Het Groenbedrijf zullen volgen. “Soms hebben mensen net dat beetje hulp nodig om weer een kansen te krijgen op de arbeidsmarkt.”

Op de foto vlnr. Turiya van der Horst, Corinne Lozeman, Ingrid Dalhuisen, Lammert Smit, Danny van den Beld en Henk Koerselman.

 

konnected

It’s very easy to create stylish and beautiful

It’s very easy to create stylish and beautiful It’s very easy to create stylish and beautiful prototypes for.