Nieuws

26 september 2017

Goaltjes van KonnecteD en Sportbedrijf Deventer zetten leerlingen in beweging

Alle basisscholen in Deventer krijgen goaltjes aangeboden door Sportbedrijf Deventer en KonnecteD. Met deze ludieke actie verbinden de partijen sport en werkgelegenheid aan elkaar. De eerste goaltjes zijn tijdens de Nationale Sportweek uitgereikt aan Het Palet. 

De gezamenlijke actie van Sportbedrijf Deventer en KonnecteD komt voort uit de samenwerking binnen social community Deventer Scoort waarin beide organisaties samen optrokken om binnen hun netwerk zoveel mogelijk banen te scoren voor werkzoekenden met een afstand tot werk. Tijdens deze Nationale Sportweek sluiten de organisaties het seizoen van Deventer Scoort op ludieke wijze af met dit sportieve werkgelegenheidsproject. Immers worden alle goaltjes gemaakt door de medewerkers van Sallcon, onderdeel van KonnecteD.

Deventer moet speelstad blijven
Het goaltjesproject dient als blijvende opvolging van het Dames EK afgelopen zomer. “Het getoonde enthousiasme van kinderen willen we graag vasthouden door het aanbieden van deze goaltjes aan lokale basisscholen en speeltuinen”, vertelt initiatiefnemer Joost ten Bulte van Sportbedrijf Deventer. “Deventer moet vooral Speelstad blijven”.

Nationale Sportweek
De Nationale Sportweek zien we dan ook als de perfecte start van het uitreiken van de honderden goaltjes.” Op donderdag 14 september brachten directeuren Jeroen Kroese en Aschwin Lankwarden persoonlijk de eerste goaltjes naar basisschool Het Palet: een mooie toevoeging voor het net gerenoveerde schoolplein.

Iets terugdoen voor Deventer
De goaltjes hebben een duurzaam karakter, want deze zijn gemaakt door medewerkers van Sallcon, onderdeel van KonnecteD. Froukje Witteveen: “Het is ontzettend mooi dat we hiermee werkgelegenheid creëren. Veel van onze collega’s komen uit Deventer en vinden het leuk om hiermee iets terug te kunnen doen voor de stad die volgend jaar 1250 jaar bestaat.” Jeroen Kroese, directeur van KonnecteD haakt hier op in: “Sport verbroederd. Jongens en meisjes samen lekker bewegen, fantastisch dat wij als KonnecteD daar een bijdrage aan mogen leveren.”

Bekijk hier een filmpje van RTV Oost over de aftrap van dit project.

konnected

It’s very easy to create stylish and beautiful

It’s very easy to create stylish and beautiful It’s very easy to create stylish and beautiful prototypes for.