Deventer Poortwachtercentrum

Als een werknemer lang ziek blijft, is dat zorgelijk. Voor uw werknemer, maar ook voor u als werkgever. Ook al omdat u door de Wet Poortwachter twee jaar lang uw werknemer loon moet doorbetalen. Als daarna blijkt dat u te weinig heeft gedaan heeft voor de re-integratie van de werknemer, krijgt u een sanctie opgelegd. Zoals 1 jaar langer loon doorbetalen. Voorkom dit en schakel het Deventer Poortwachtercentrum in!

Het Deventer Poortwachtercentrum is een samenwerking tussen DKW, MKB Deventer en Sallcon en maakt onderdeel uit van het convenant 'Ikhebdebaanvoorjou'. Sallcon helpt daarbij uw medewerkers van werk naar werk, zodat ze niet in een uitkering belanden en vermindert de kostenpost voor werkgevers. De werkwijze is simpel en kosteneffectief.

Successen Deventer Poortwachtercentrum

Het Deventer Poortwachtercentrum biedt de mogelijkheid zieke werknemers te koppelen aan vacatures bij andere werkgevers om langdurig ziekteverzuim en uiteindelijk arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Zo biedt het Deventer poortwachtercentrum een goede oplossing voor drie partijen: de oude werkgever, de nieuwe werkgever en de medewerker die een nieuwe baan vindt in de eigen omgeving. Al 60 bedrijven hebben het Deventer Poortwachtercentrum met succes ingeschakeld! Lees hun verhalen.

Rekenvoordeel

Het Deventer Poortwachtercentrum biedt werkgevers veel voordelen. Zie bijgaand rekenvoorbeeld.

Kandidaat A
Ziekmelding vanwege medische beperkingen. Volgt uiteindelijk traject bij Sallcon. Hij gaat voor 1 maand een stageperiode aan bij een nieuwe werkgever in een nieuwe functie (voor zowel werkgever als kandidaat). Hij blijkt prima te functioneren en krijgt een contract aangeboden. De kandidaat neemt zelf ontslag. De nieuwe werkgever hanteert hetzelfde uurloon als de voorgaande werkgever. De WAO-uitkering wordt gecontinueerd i.v.m. de medische urenbeperking.

Overzicht kosten werkgever
1 jaar loondoorbetaling:            € 25550,00 bruto
Trajectprijs Sallcon Werktalent €   3680,00 excl. btw

Besparing
1 jaar 70 % loondoorbetaling    € 17885,00 bruto

Neem dus snel contact op met de Werkgeversdesk om uw mogelijkheden te bespreken.

 

blog comments powered by Disqus

Uw e-mailadres is toegevoegd voor de nieuwsbrief.

Ontvang de Sallconnect-e:

* Verplichte velden